Sauce-America 2010

tirsdag den 23. marts 2010

Masser af sten...



Vis Sofumbus & Miguellan på opdagelse på et større kort

En kort briefing herfra - ikke mindst fordi Sofies kamera er toemt for billeder, og der derfor er flere billeder herfra.

Fradag startede skoent med at blive roevrendt prismaessigt af en taxachauffoer, der kraevede over 3 gange den normale pris... Ellers fik vi slappet af og kom lidt mere til os selv oven paa busturen.Om aftenen lavede Beth fra England mad til os, og saa ville vi gengaelde dagen efter.

Loerdag skulle vi saa finde ud af, hvad vi ville lave her i Cusco, naar nu ikke Machu Picchu aabner foer april. Omraadet bugner dog med ruiner fra inkatiden, og vi fik af Beth anbefalet en vandretur, hvor man ville se 4 af dem. Da vi befandt os sydligere i kontinentet, lovede jeg Sofie, at vi skulle ud at ride igen, naar vi kom herop, hvor priserne nok ville vaere mere medgoerlige. Det undersoegte vi, og samme eftermiddag fik vi arrangeret en tur paa hesteryg, hvor vi samtidig ville se de foeromtalte ruiner - 2 fluer med èt smaek! Dog var der den hage, at man skulle koebe en temmelig dyr "boleto turìstico", som giver adgang til alle ruinerne samt adskillige museer i byen. Derfor bestilte vi samtidig en heldagstur til soendag, hvor vi bl.a. skulle paa et stort marked.

Hesteturen var dog en noget uorganiseret omgang. Da vi ankom, skulle vi til fods gaa op til den foerste ruin, Sacsayhuaman (Sexy woman - betyder dog noget i stil med "tilfreds falk"). Vi havde kun kort tid, men naaede da lige at se bunkerne af store sten... Dernaest op til hestene. Min var straks taemmet, mens Sofies gerne ville gaa egne veje af og til. Vi var ikke kommet ret langt, foer en kvinde havde revet sig paa et pigtraadshegn, og pludselig vendte de alle om, saa kun vi to, en fransk kvinde samt en uforstaaelig og temmelig ung guide fortsatte. Landskabet var smukt, og vi fik perfekt udsyn over byen og bjergene. Ved naeste ruin fik vi at vide, at vi kunne gaa en halv time derop eller tage en collectivo, en minibus, for 50c (1 kr. pr. snude). Vi prajede den foerste og koerte med - prisen var pludselig turistificeret og loed nu paa 2 soles (altsaa firedobbelt) for en latterlig kort distance. At ruinerne - som saa mange andre - "bare var en bunke sten", gjorde nok ikke oplevelsen bedre. Behoever jeg sige, at vi GIK tilbage? Naar hestene satte tempoet op, kraevede det mere og mere af bag, lyske og aedlere dele, men det gik helt godt. Lige pludselig skulle vi stige af og gaa ned mod den sidste ruin og derefter videre ned til byen, mens guiden tog tilbage med hestene.

Soendag stod den paa en heldagstur rundt i omraadet, hvor markedet i Pisaq og derefter flere arkaeologiske steder var paa dagsordenen. Vi skulle hentes 8.40 derfra, hvor vi havde koebt billetterne, var der til tiden, men intet skete... Vi ventede og ventede, og tanken om maaske at vaere blevet roevrendt mere end strejfede os. Politiet og andre toursaelgende damer kom os til undsaetning, og der blev ringet til bureauet - en storsvedende mand kom loebende, og omsider - naesten tre kvarter senere - blev vi hentet. De havde tilsyneladende glemt os... Huhej og vilde dyr afsted igennem byens gader, indtil vi naaede den bus, som de andre sad og ventede i. Markedet, som var aarsagen til, at vi havde bestilt turen, blev aflyst pga. en kollapset bro, saa vi kun kunne koere en anden vej. Det korte af det lange er, at vi naaede at se en hulens masse sten, inden vi det sidste sted saa en demonstration af haandvaerksmetoder, som faktisk var ganske fint. En lang dag som maa siges at have vaeret temmelig skuffende.

I dag har vi vaeret ude at ose. Aldrig foer er der blevet raabt saa meget "señorita" og "amigo" efter os. Sofie har paapeget, at de alle goer det med samme skingre stemme... Vi har dog gjort et par gode handler, for priserne falder ganske hurtigt, naar man har kigget paa eller roert ved noget og lagt det fra sig, naar de siger, hvad de vil have for det. Her til aften har vi faaet endnu lidt udnyttelse af turistbilletten, som gav adgang til en flot opvisning af lokale danse akkompagneret af musik ligeledes her fra egnen spillet af primaert gamle maend. Dragterne var storslaaede og praegtige, og kvinderne vaesentligt koennere end maendene, konstaterede vi efterfoelgende. Selv konferencieren fik med sin ynde masser af bifald, og hun kunne have lukket det vaerste lort ud og trods det have hoestet samme applaus!

I morgen eftermiddag skal vi paa en minimum 19 timers bustur til Lima, og vi bliver indtil d. 27., hvor vi flyver via Panama City til Rio de Janeiro. Inden afgang vil vi forkaele os selv med en times helkropsmassage til 10-15 soles (20-30 kr.), hvilket jeg har set meget frem til :)

Billeder fra Bolivia (bl.a. cholitas wrestling)
Billeder fra Lago Titicaca, baade Bolivia og Peru (Sofie i lokale klaeder!)
Billeder fra Arequipa og turen i Cañon del Colca (Mikkel hos barber!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar