Sauce-America 2010

søndag den 10. januar 2010

To fortabte blegansigter paa tur!


Vis Sofumbus & Miguellan på opdagelse på et større kort

Efter at have valgt det sikre tog frem for en usikker flyafgang fra Aalborg til Koebenhavn onsdag aften og uden nogen problemer paa hverken denne, flyturen til Zürich eller den efterfoelgende til São Paulo var selvsikkerheden efterhaanden ved at vaere sluppet op. Paa trods af at alle offentlige instanser fraraadede at tage almindelig bus fra lufthavnen til metroen, hvortil vi skulle for at finde vores hostel, syntes dette at kunne goeres problemfrit - og det kunne det naturligvis! Men da vi stod paa den ret store metrostation, maa vi have set ret fortabte ud, idet et yngre par straks kom hen for at hjaelpe os og ventede gerne paa, at vi fik koebt billetter. Da vi stod med billetterne i haanden kom endnu et par for at hjaelpe os - og saa var der ingen vej udenom: Vi VAR nogle forvirrede turister! Da vi kom af metroen ved rette station, hvor foerste overnatning var bestilt, kom tillige en mand hen for at hjaelpe - til vores forsvar skal siges, at vejbeskrivelsen var temmelig mangelfuld. Vi fandt vores hostel, og det var ganske udmaerket.

Hjemmefra havde vi naermest kun hoert daarligt om São Paulo, og det hjaelpsomme par ved metroen kunne heller ikke komme paa noget interessant at anbefale os at se. Paa hostelet var der dog masser af forslag, saa vi gik en lang tur for at se det lokale stadion, hvor et fodboldmuseum var at finde. Begejstring hos den ene part af de opdagelsesrejsende! Vi fandt det omsider, og Sofie har faaet maalt sin skudstyrke!! Mikkel ligesaa - men kanonkongen var ved at skyde Sofie og resten af koeen i saenk paa returneringen. En flot udstilling med hyldede klassespillere, men ogsaa imponerende billeder af fodbold i det smaa i flaekker rundt i verden. Saa meget fodbold har Sofie sjaeldent faaet paa én gang og tilmed betalt for det;

Loerdag stod i foedselsdagens tegn. Der var gave og dannebrog paa sengen, og da vi omsider fik pakket vores grej sammen, var vi klar til en tur paa det lokale marked i den forstad, hostelet var. Vi regnede med, der var frugt og groent i lange baner, men der var smykker til foedselaren, lp´er fra rockens guldalder til fine priser til andre og ellers antikviteter - samt friteret broed. Og gerne med ost. Saa tror da pokker, at der er saa mange, der har lige rigeligt til sidebenene, naar alt skal proppes med ost og samtidig svoemme i friture.

Vi havde faaet anbefalet et laekkert spisested, som vi ville gemme appetit til denne eftermiddag inden afrejse mod Campo Grande. To mand til at faa os (samt Sofies rygsaek) sat til bords, hvorefter en overdaadig buffet af laekkert tilbehoer, groentsager paa alverdens anretninger, sushi i lange baner osv. osv stod til raadighed. Herefter blev de mange slags koed serveret direkte ved bordet, og saa kunne man vaelge at sige sim, por favor eller não obrigado - Sofie spurgte oftest, hvad vi fik tilbudt, mens Mikkel straks sagde ja til alt. Da hun fik svaret "kyllingehjerter", havde Mikkel allerede faaet 5... Men de smagte jo bare af kylling. Ellers fik vi sat taenderne i forskellige slags laekkert oksekoed, svinekoed - herunder frisklavede flaeskesvaer! - lammekoed, hajribs og meget mere. Kun én gang hentede vi tilbehoer, og desserten var der ej heller plads til. En fremragende flaske lokal roedvin var en velvalgt ledsager til foedselsdagsmenuen, som skulle goere os udmattede til den kommende 15 timers bustur mod Campo Grande.

I morges ankom vi saa hertil - nogen mere udhvilede end andre - og vi brugte hele formiddagen paa at finde det rette rejseselskab videre til Pantanal, hvor vi de naeste 4 dage enten skal campere eller bo paa lodge, og jeepsafari, ridning, baadture og meget mere er i vente. Der skulle vaere et storslaaet og omfangsrigt dyreliv, men med naturen kan intet garanteres, men mon ikke der bliver rig mulighed for at lufte kameraet :)

Sofie synes, maendene her i byen kigger "skummelt", men opmaerksomheden til hende er der nu overalt. Lange staenger og langt, lyst haar goer de fleste misundelige, hehe. Kvindfolkene er (som haabet) vaeldig nedringede, og selv de lidt meget for buttede har intet problem med at vise, hvad de maaske burde have gemt lidt vaek :) Men frem for alt er der bryster, baller - og deller... Hjaelpsomheden kan vi absolut heller ikke klage over, saa vi har set de bedste sider indtil videre.

Vi faar os nogle massive regnskyl ind imellem, men ellers er der -som man siger- godt lummert!! Solcremen og myggesprayen er i hus, saa vi er beredte paa offroad-dyresafari og trilliarder af myg. Ellers danner vi os tusindvis af indtryk af alle de ting, vi kommer forbi. Alle kontrasterne - rigmandspalaeerne i São Paulo over for "boliger" under broer af paller og papkasser, de store skyskrabere og den massive befolkningstaethed i den 17 mio. store by over for landet, vi koerte igennem hertil, hvor vi saa langt flere koeer end huse, og de meget moerke brasilianere over for gamle, lang- OG roedhaarede maend.

Da vi bestilte morgendagens firedagestur fik vi "gratis" overnatning (dvs. medregnet i prisen) med gratis internet. Det var jo en alle tiders bonus, isaer fordi de to computere ikke engang havde noget styresystem installeret... Derfor sidder vi i rejsebureauets kontor, hvor skidtet hvirker. Vi har det superskoent og naermest alt har hidtil flasket sig.  

1 kommentar:

  1. hey dos encantadora jóvenes .. (0:
    Me gusta leer sus correos electrónicos y puede sentir a la izquierda en América del Sur la misma facilidad que cualquier cosa .. contento de gustó "En el albergue" en Iguazú .. por el amor con todo y no puedo decir nada más: Estoy feliz en su nombre .. (0:
    te amo.
    -Anne

    SvarSlet